Gratis bezorging vanaf € 50,-Op werkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis Bestelling gratis afhalen in onze winkel / showroom

KOFFIE & THEE

Heerlijke koffie van hoge kwaliteit

Hendriks Coffee biedt een breed scala aan koffies voor diverse toepassingen. De verschillende koffiesoorten die wij bieden zijn: Koffiebonen, gemalen koffie en instant koffie. Binnen deze soorten zijn er verschillende smaken voor zowel de koffiedrinker die van een milde kop koffie houdt als de koffiedrinker die van een goede sterke kop koffie. Al onze koffies zijn met zorg geselecteerd op smaak en kwaliteit. Zo ben je er zeker van dat er geen onjuistheden in je koffie zitten.

Onderdelen 1 tot 30 van totaal 40

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Onderdelen 1 tot 30 van totaal 40

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Het zetten van koffie

Nadat de koffie zijn lange reis vanaf de koffieplantages naar de winkels heeft afgelegd en men kan gaan beginnen met het drinken van de koffie zal deze eerst gezet moeten worden. Maar hoe zet je nou een goede kop koffie? Er zijn verschillende methodes voor het zetten van koffie en ieder kenmerkt zich door een andere smaak. De verschillende zetmethodes die er zijn:

Espresso

De zetmethode espresso wordt steeds populairder onder de koffiedrinkers. Met name op het werk en thuis zien wij steeds meer espressovolautomaten verschijnen. Zoals de naam espresso het al zegt is dit afgeleid van "Press" en dus druk. Bij het zetten van espresso wordt de koffie fijn gemalen en wordt de koffie onder een druk van 9 bar geëxtraheerd. Dit resulteert in een krachtige en volle smaak en tevens verschijnt door de druk een crèmalaag op de espresso. De espresso zetmethode wordt ook wel gebruikt om een Lungo (Lange kop koffie) te maken. Hiervoor wordt in de regel de koffie iets grover gemalen om dezelfde extractietijd te realiseren.


Fresh brew

Bij Fresh Brew wordt er onder lage druk water door de gemalen koffie gezet. De lage druk wordt gecreëerd door ofwel een zuiger die het water duwt of vacuüm trekt of door luchtpomp. Hierbij wordt de koffie per kopje gezet en dit resulteert in een zachte en volle smaak van een koffie. Omdat hier gewerkt wordt met lage druk komt er geen cremalaag op de koffie.


Snelfiltermethode

De ‘ouderwetse’ en nog steeds populaire manier van koffiezetten is de snelfiltermethode. Het water loopt zonder enige vorm van druk door de gemalen koffie dat in een papierenfilter geschept is. Het filter dat een kegelvorm heeft zorgt ervoor dat het water beter en sneller door de gemalen koffie loopt. Deze zetmethode wordt vooral gebruikt voor kannen, maar laat de kan niet te lang staan want anders wordt deze snel bitter!


Vriesdroogkoffie

Ook wel instantkoffie genoemd, is een gemaksproduct dat vooral in snelheid veel voordelen met zich meebrengt en geen residu heeft. Instant koffie wordt gemaakt van al eerder gezette koffie. Van ongeveer 3 kilogram koffiebonen wordt een siroop gezet met een gewicht van ongeveer 1 kg. Deze siroop wordt met -40C bevroren waardoor alle aanwezig watermoleculen in de ijskristallen worden opgenomen. Het resultaat is een geconcentreerde koffiekorrel die in aanraking met heet water wordt gemengd. Binnen 8 seconden kan je een kop koffie zetten en is dus erg eenvoudig, alleen de kwaliteit kan niet tippen aan bijvoorbeeld vers gemalen koffie.


Liquidkoffie

De liquid koffie wordt veelal met vriesdroogkoffie verward echter zijn het twee verschillende soorten koffies. Liquid koffie is een sterk geconcentreerd koffiesiroop dat net als de vriesdroog koffie in mum van tijd omgetoverd wordt tot een kopje koffie. Echter is het de kwaliteit van liquid koffie minder dan de vriesdroogkoffie. Buiten de kwaliteit van de koffie is liquid koffie ook nog eens een stuk minder gebruiksvriendelijk, de koffie wordt ingevroren om zo de houdbaarheidsdatum te verlengen dus u dient een vriezer tot uw beschikking te hebben als u koffie op voorraad wilt hebben.