Probleem: Machine geeft geen melkschuim

Onderdelen vervangen:

Vanwege hygiëne adviseren wij regelmatig de melkslang, koppeling en het luchtventiel te vervangen. Deze producten kunt u online bij ons bestellen:
Voor een complete sets met luchtventiel, slangen en koppelingen kijk bij:

Problemen:

De volgende problemen met melk komen wij vaak tegen bij de Jura koffiemachines:

  1. Er komt alleen warme melk uit de machine, geen melkschuim

  2. Dit duidt op een probleem met de aanzuiging van lucht. Het volautomatisch opschuimen van melk is een nauwkeurig proces. Wanneer er te veel of te weinig lucht in de melk komt, krijg je in beide gevallen geen melkschuim, maar alleen warme melk. Probeer allereerst de cappuccinotore te reinigen. Voor een goede reiniging kunt u gebruikmaken van onze melkreinigers.


    Heeft het schoonmaken van de cappuccinotore niet tot een oplossing geleid? Probeer dan het luchtventiel te vervangen. Bovenin de 'schoorsteen' van de cappuccinotore zit een luchtventiel, als deze defect is laat dit onderdeel te veel of te weinig lucht door.

  3. Er wordt geen melk aangezogen.

  4. Verwijder de cappuccinotore en probeer melk te bereiden, als het goed is moet er stoom uit de koppeling komen. Is dit niet het geval dan kunt u proberen deze koppeling los te maken en schoon te maken. Lukt dit niet, neem dan contact met ons op.


    Komt er mooi stoom uit de koppeling, controleer dan de cappuccinotore, is deze schoon en zijn ook de slangetjes schoon? Voor een goede reiniging kunt u gebruikmaken van onze melkreinigers.


    Lukt het niet om uw storing op te lossen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.