Gratis bezorging vanaf € 50,-Op werkdagen voor 16.00 besteld, morgen in huis Bestelling gratis afhalen in onze winkel / showroom

ONDERHOUD

Bescherm uw koffiemachine met onze onderhoudsmiddelen

Het uitvoeren van het onderhoud aan de koffiemachine is zeer belangrijk. Doe je dit niet, dan zullen er vroeg of laat problemen optreden die soms kunnen leiden tot onnodig hoge reparatiekosten. Iedere volautomaat geeft vanzelf aan wanneer een reinigingsbeurt of ontkalkingsbeurt uitgevoerd moet worden of ,indien ingesteld, het waterfilter vervangen moet worden. Het is natuurlijk ook mogelijk om een keer extra te reinigen of te ontkalken, dat kan zeker geen kwaad.

Onze producten zijn met zorg samengesteld op kwaliteit zodat het onderhoud altijd goed uitgevoerd wordt. Mocht je vragen hebben over onze producten, dan helpen wij je graag.

25 Artikel(en)

per pagina

25 Artikel(en)

per pagina

Onderhoudsmiddelen

Er zijn verschillende onderhoudsmiddelen voor verschillende reinigingsprogramma's. We kennen over het algemeen 3 soorten reinigingsprogramma's, namelijk: Reiniging, ontkalking en melksysteemreiniging. Daarnaast zijn sommige machines ook ingesteld met de waterfilterfunctie.

Reiniging

Met de reiniging van de koffiemachine wordt de reiniging van de zetgroep bedoeld. De zetgroep is het component waar de koffiebonen in worden gemalen en vervolgens het water door de koffie heen wordt gepompt met een druk van 9 - 15 bar. Bij de extractie worden de smaken en aroma's geëxtraheerd uit de gemalen koffie. Hetgeen wat niet geëxtraheerd wordt noemen we het koffieresidu dat bestaat uit koffie en losgekomen oliën/vetten. Deze residuresten blijven na verloop van tijd achter en daarom is het dus noodzaak om de zetgroep te reinigen.


Met het reinigingsprogramma kunt u de reiniging van de zetgroep en tevens de koffieuitloop starten. De koffiemachine kan met water alleen de restanten niet wegspoelen en daarom is het gebruik van reinigingstabletten noodzakelijk. De reinigingstabletten lossen deze vetten op en beschermen de zetgroep vervolgens tegens verontreiniging.

Ontkalking

Om koffie te zetten heb je water nodig en in dat water zit kalk. Dit kalk blijft achter in de machine en hoopt zich verder op na verloop van tijd. Wordt de kalk niet op tijd grondig aangepakt, dan heb je binnen de kortste keren lekkage of wordt de koffie niet meer op de juiste temperatuur bereidt.


Om de koffiemachine te ontdoen van kalk kun je de ontkalkingscyclus uitvoeren als de machine dit aangeeft. Hiervoor heb je ontkalkingsmiddel nodig die je tijdens het proces in de watertank gooit. Vervolgens worden alle kalkresten intern verwijderd zodat de levensduur van de koffiemachine verlengd wordt.

Waterfilter

Zoals de naam al zegt zorgt een waterfilter ervoor dat je water wordt gefilterd. De voornaamste functie van het waterfilter is om ernstige kalkaanslag in de koffiemachine te voorkomen. Het verwijderd niet volledig al het kalk in het water dus ook als je een waterfilter gebruikt adviseren wij om jaarlijks de koffiemachine te ontkalken.

Naast het filteren van kalk zorgt het waterfilter er ook voor dat nare geuren en smaken worden geneutraliseerd voor een optimale smaak.

Melksysteemreiniging

Melkspecialiteiten als cappuccino, latte macchiato en flat white zijn enorm populair en steeds meer mensen drinken ook thuis deze specialiteiten met hun koffiemachine. Melk is een vers product en vraagt voor een goede kwaliteit ook goede reiniging van het melksysteem.

Met het melkreinigingsprogramma kunt u de melkopschuimer reinigen zonder deze geheel uit elkaar te halen. Hiervoor gebruik je een melkreiniger die je aanlengt met water.